Conversie genereren met behulp van Google Ads

zoekmachineoptimalisatie

Als ondernemer heb je ongetwijfeld van Google Ads gehoord: hét online advertentieprogramma van zoekmachine Google. Vandaag de dag is Google Ads met afstand het populairste platform voor het creëren van zoekcampagnes. Google Ads is de grootste inkomstenbron voor Google, maar kan ook voor jou als ondernemer een hoop extra conversie genereren. Conversie betekent niet alleen een bezoek aan je website, maar ook daadwerkelijke omzet. Want dat is waar het voor jou als ondernemer om draait.

SEO en SEA

Naar Google Ads wordt ook wel met SEA verwezen: Search Engine Advertising. Dit omdat de meeste mensen zoekmachine Google gebruiken. Deze term wordt overigens vaak verward met SEO: Search Engine Optimization. Alhoewel beide essentieel zijn voor online marketing, zijn ze heel verschillend. SEO heeft namelijk betrekking op de onbetaalde zoekresultaten, terwijl SEA de betaalde zoekresultaten, oftewel de advertenties betreft. Die laatste vindt een potentiële klant bovenaan de pagina met zoekresultaten. De kosten voor Google Ads betaal je direct aan Google.

Met alleen zoekwoorden ben je er nog niet

Zeker beginnende ondernemers starten vaak enthousiast met het gebruiken van Google Ads, om na een tijdje tot de conclusie te moeten komen dat de conversie nauwelijks of zelfs niet is gestegen. De reden? Alleen de juiste zoekwoorden zijn niet afdoende. Professionals van bijvoorbeeld een marketing bureau in Groningen helpen je bij het vaststellen van de relevante zoekwoorden, maar nemen ook andere zaken mee in de campagne. Zo speelt naast de kwaliteitsscore onder andere de concurrentie een grote rol.

Wat kan Google Ads je opleveren?

Door professionals van bijvoorbeeld een ervaren marketing bureau in Groningen in de arm te nemen, zien veel ondernemers hun conversie groeien. Haal je tot nu toe via jouw website zes aanvragen binnen op honderd bezoekers, dan zie je dit aantal na het lanceren van een goede Google Ads campagne al gauw verdubbelen. Ook zal een deel van deze klanten vaste klant bij je worden. Een marketing bureau in Groningen helpt je dus ook bij het behalen van resultaten in de toekomst.

De flexibiliteit van het online advertentieplatform

Professionals van een marketing bureau in Groningen weten hoe flexibel Google Ads is. Het tussentijds kunnen aanpassen van advertenties zorgt ervoor dat je nog beter op de wensen van potentiële klanten en trends in de huidige markt kunt inspelen. Bovendien maakt het online advertentieplatform het mogelijk de resultaten van je campagne inzichtelijk te krijgen. De vele statistieken die het genereert, geven je inzicht in toekomstige strategieën. 

Tags: