De beste tips voor het schrijven van een SEO-vriendelijke tekst

zoekmachineoptimalisatie

Anno 2018 is zoekmachine optimalisatie, SEO, niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Bedrijven proberen door middel van SEO-vriendelijke teksten hun vindbaarheid op internet te optimaliseren. Veel bedrijven vinden dit echter een lastig iets, en weten niet goed hoe ze een SEO-vriendelijke tekst moeten schrijven. Om deze bedrijven en ondernemers op weg te helpen worden er in dit artikel een aantal richtlijnen besproken voor het schrijven van SEO-vriendelijke teksten.

Het schrijven van een SEO-vriendelijke tekst begint al voor het schrijven. Je moet namelijk goed bedenken voor wie je de tekst schrijft, wat de lezer al weet over het onderwerp, wat het is doel van de tekst, etc. Wanneer je deze informatie allemaal al op een rijtje hebt staan voordat je de tekst gaat schrijven, is het voor jezelf eenvoudiger om een tekst te schrijven die makkelijk te vinden zijn.

Daarnaast moeten je zoekwoorden op orde zijn, maar hoe bepaal je je zoekwoorden? De zoekwoorden moeten strategisch in de tekst gestopt worden, zodat jouw tekst zo vaak mogelijk zo hoog mogelijk tussen de zoekresultaten komt te staan. Bij het bepalen van de zoekwoorden moet je bedenken op welke woorden jij zou zoeken om bij jouw tekst uit te komen. De kans is groot dat andere mensen ook deze woorden gebruiken, en dus zijn dit geschikte zoekwoorden. Een goede tip is om een van de zoekwoorden in de titel te verwerken, en dan het liefst aan het begin van de titel. Op deze manier weet de zoekmachine meteen waar de tekst over gaat. Naast de titel zijn ook de tussenkopjes belangrijk. Gebruik tussenkopjes die meteen duidelijk maken waar de alinea over gaat. Ook in de tussenkopjes kun je zoekwoorden gebruiken, zodat je tekst nog SEO-vriendelijker wordt.

Aanbevolen:

Swaanscommunicatie.nl
Adres: Bruijellestraat 4, 5048 AE Tilburg, Nederland
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: +31 13 460 0339
URL:
https://www.swaanscommunicatie.nl/

Als laatste is het belangrijk dat je een SEO-vriendelijke URL gebruikt. Een URL die leesbaar is en duidelijk maakt waar de tekst over gaat scoort veel beter dan een ingewikkelde lange URL die alleen maar uit lossen letters en cijfers bestaat. Een simpele URL wordt door de lezer eerder aangeklikt en wordt door de zoekmachine eerder bovenaan de zoekresultaten geplaatst.

Al met al is het nu een stuk duidelijker geworden hoe je een SEO-vriendelijke tekst moet schrijven, en kun je door middel van de tips uit dit artikel ervoor zorgen dat jouw tekst bovenaan verschijnt in de lijst met zoekresultaten, en op deze manier een stuk meer lezers trekt.