Tips om organisch te groeien op TikTok

zoekmachineoptimalisatie

Er valt niet meer om TikTok heen te draaien. Het is dan ook niet meer alleen een platform waarop mensen dansjes uitvoeren. TikTok is het snelst groeiende platform in Nederland. En elke dag komen er dan ook tal aan verschillende TikToks voorbij op de “for you” page van mensen. Hierdoor is de doelgroep ook erg breed en divers. Er is dan ook altijd wel iemand die jouw TikToks waardeert. Ben je benieuwd hoe je organisch, dus zonder betaalde advertenties, kan groeien op TikTok? Deze blog bespreekt een aantal tips! 

Consistentie 

Het is belangrijk om consistent te posten om te groeien op TikTok. Daarom zou het streven moeten zijn om meerdere video’s per dag te posten. Zorg er hierbij voor dat je video’s alsnog wel een bepaalde kwaliteit hebben. Kwantiteit is belangrijk, maar kwaliteit is alsnog belangrijker. Zorg er dan ook voor dat je TikToks relevant blijven voor je doelgroep. 

Comments

TikTok heeft aangegeven dat een TikTok beter zal presteren zodra er meer comments worden geplaatst. Het is dus extra belangrijk om actief te zijn in de comments! Neem dan ook de tijd om te reageren op de reacties die je binnenkrijgt op je TikToks. Door hier zelf weer op te reageren, moedig je mensen aan om meer comments te plaatsen en het zal helpen met het algoritme!

Stitches & duets

TikTok heeft een tool waarmee gebruikers een deel van een TikTok van een andere gebruiker in een eigen video kunnen zetten. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om zelf een einde van een TikTok te verzinnen. Op deze manier kun je zelf “reageren” op een al bestaande TikTok. Als dit met een beetje humor wordt gedaan, wordt dit vaak gewaardeerd. Daarnaast kan je ook via een split screen een bestaande TikTok gebruiken. Zo kan je soort van samen een TikTok maken. Dit is leuk met dans, zang of een acteer TikTok.  

Hashtags

Ook op TikTok hebben het gebruik van hashtags nut! Doe een hashtag onderzoek en kijk waar jouw doelgroep actief in is. Het is belangrijk om hashtags te gebruiken die in je niche zitten. Dit is het meest effectief en op die manier heb je ook een grotere kans om in het juiste algoritme te komen. 

Toch wat hulp? 

Organisch groeien kan veel geduld en tijd kosten. Gaat het dan ook niet helemaal zoals gewenst? Geen paniek! Followersnet kan je helpen! Hier is het mogelijk om TikTok volgers te kopen. Dit kan net het extra nodige zetje zijn om nog verder te groeien. 

Tags: