Een website laten maken en promoten met Ad Grants

zoekmachineoptimalisatie

Veel organisaties kiezen ervoor om hun website te laten maken door experts, in plaats van hier zelf onnodig veel tijd in te moeten steken. Als de website eenmaal online gezet wordt, is het zaak om deze zo goed mogelijk te promoten. Met behulp van Ad Grants en Website, een programma dat aangeboden wordt door Google, kunnen non-profitorganisaties hun website gemakkelijk en gratis adverteren.

Eenvoudig een website laten maken

Een website laten maken is belangrijk om een betrouwbare en goede webdesigner te kiezen. Een goede website verkoopt, overtuigt en informeert. Kies dus liever een webdesigner die zich bekommert om de manier waarop jouw website gepresenteerd in plaats het ontwerpen van de allermooiste website. Het laten bouwen van een goede website kost over het algemeen tussen de 1500 en de 5000 euro. Vaak is het wel zo dat de website beter in elkaar zal zitten qua design, techniek en gebruiksvriendelijkheid bij een hogere prijs. Dit zijn belangrijke eigenschappen, want met een beter design kun je meer halen uit elke pagina, bezoeker en marketingactie van jouw onderneming. Bij het bouwen van een website, gaat het om de bezoeker: hoe overtuig je jouw publiek?

Ad Grants: websitepromotie voor non-profit organisaties

Google heeft een gratis versie van Google AdWords ontworpen: Ad Grants. Dit programma is bedoeld om non-profitorganisaties te helpen bij de promotie van hun website. Google stelt een aantal eisen aan organisaties die in aanmerking willen komen voor Ad Grants, maar het zal jouw organisatie uiteindelijk meehelpen om de gestelde doelen te behalen. Met Google Ad Grants is het enkel mogelijk om op het Googlezoeknetwerk te adverteren met behulp van tekstadvertenties. Kies je zoektermen zorgvuldig uit om ervoor te zorgen dat jouw website bovenaan de zoeklijst verschijnt. Per maand krijgt een non-profitorganisatie een vast advertentietegoed van Google Ad Grants: 10.000 dollar.