Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

zoekmachineoptimalisatie

Wanneer je een website hebt, is het natuurlijk fijn als deze ook wordt gevonden door bezoekers. Je kunt je website op allerlei plekken promoten. Dit kan je zelf doen of je koopt hier advertentieruimte voor in. Er zijn een aantal manieren om je website hoger in de organische zoekresultaten van Google te laten scoren. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd. Welke dat zijn, zal ik je hieronder vertellen.

Linkbuilding

Een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie is linkbuilding. Linkbuilding is het actief vergaren van links van andere websites naar jouw website. Google ziet zo een link als een soort ‘stem’ van iemand en hoe meer stemmen je krijgt, hoe relevanter en dus waardevoller Google jouw website zal zien. Maar hoe kan je links vergaren?

  1. Je website inschrijven bij startpagina’s
  2. Links ruilen met andere websites
  3. Gastbloggen, artikelen schrijven voor andere websites
  4. Het inzetten van sociale media
  5. Kopen van links
  6. Uitbesteden bij een SEO-bureau

Technische zoekmachine optimalisatie

Het is ook belangrijk op je website zelf te optimaliseren. Google kijkt namelijk niet alleen naar de content en links die naar je website verwijzen, maar ook naar de techniek van je website. Techniek is ook een van de basiselementen van zoekmachine optimalisatie. Technische SEO bestaat uit de volgende drie elementen:

  1. Crawling: het bezoeken van je websitespagina’s door de googlebot.
  2. Indexing: het daadwerkelijke renderen van de pagina in twee stappen.
  3. Ranking: de blackbox waarmee bepaald wordt hoe de pagina’s gerangschikt worden op specifieke zoekwoorden.

Hoe pak je dit aan?

Wanneer je zelf een beetje technisch bent aangelegd, zou je de zoekmachine optimalisatie werkzaamheden zelf op kunnen pakken. Wanneer je dat niet bent, zijn er ook genoeg opties. Een optie die je zou kunnen overwegen is namelijk het uitbesteden van de werkzaamheden bij een specialist. Een SEO-bureau heeft alle kennis in huis om jouw website goed te laten scoren!

Tags: