Tips voor het optimaliseren van je website

zoekmachineoptimalisatie

Een eigen website maken is niet niks. Bij veel mensen begint het als een hobby en groeit het uit als een bestaand bedrijf. Wanneer dit het geval is, moet je er voor zorgen dat de website een goede structuur heeft en alles technisch is geoptimaliseerd. Vervolgens kan je gaan kijken naar SEO werkzaamheden om de vindbaarheid van je website te verhogen en conversie optimalisatie zodat aankopen worden gedaan. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je dit het beste kan aanpakken.

Website Techniek

Zoals hierboven genoemd, is de eerste stap het op orde hebben/brengen van de techniek van de website. Bij een nieuwe website ga ja als eerst de domeinnaam registeren. Hier moet je al een belangrijke beslissing nemen. Na het opzetten van de website zal je ook naar de indexatie moeten kijken. Wanneer belangrijke pagina’s bijvoorbeeld niet worden geïndexeerd zal dit veel invloed hebben op het aantal bezoekers op je website. Bij techniek moet je ook denken aan de structuur van je website, de laadsnelheid en redirects/canonicals. Vervolgens kan je verder kijken naar de andere aspecten.

SEO werkzaamheden

Wanneer je website helemaal af en compleet is, kan je aan de slag gaan met de online vindbaarheid van de website. Zorg hierbij voor sterke content waarbij je ook bewust gebruik maakt van bepaalde zoekwoorden. Dit vergt wat uitzoekwerk en analyses maar is erg belangrijk wanneer je goed gevonden wil worden. Als je hier geen verstand van hebt kan je er voor kiezen om een extern bureau in te schakelen. Deze kan je adviseren over dit soort werkzaamheden.

Conversie optimalisatie

Het is leuk als je goed vindbaar bent op het internet. Dit zorgt voor meer bezoekers wat uiteindelijk tot meer conversies moet leiden. Maar wanneer je niks aan conversie optimalisatie hebt gedaan, is de kans groot dat deze bezoekers niet converteren. Ook dit kan je eventueel extern laten uitvoeren.