Waarom je website in WordPress laten maken?

zoekmachineoptimalisatie

WordPress is het meest gebruikte CMS voor het ontwikkelen van website. Maar liefst 35% van alle websites over de hele wereld zijn ontwikkeld met WordPress. Dit is uiteraard niet voor niets dat de meeste mensen hun website in WordPress laten maken. Waarom WordPress zo populair is vertellen we hier.

Gebruiksvriendelijk

WordPress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en vrijwel iedereen kan er mee werken. Als je een maatwerk WordPress website wilt laten ontwikkelen dan zul je wel een Internetbureau in moeten schakelen maar als je zelf pagina’s aan wilt maken of wilt bloggen dan is WordPress hier uitermate voor geschikt. Je kunt erg eenvoudig zelf pagina’s aanmaken, linkjes plaatsen, afbeeldingen plaatsen, video’s plaatsen en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Zoekmachine vriendelijk

De code van WordPress is er zoekmachinevriendelijk opgebouwd en hiermee is het makkelijker om te scoren in de organische zoekresultaten van bijvoorbeeld zoekmachines als Google.

Gemakkelijk op te zetten

WordPress is erg eenvoudig te installeren. Als je een FTP en database hebt dan kun je al binnen 5 minuten aan je nieuwe WordPress website beginnen.

WordPress is helemaal gratis

Niet geheel onbelangrijk is dat je WordPress helemaal gratis kunt gebruiken. WordPress wordt ondersteund en up-to-date gehouden door een grote community die er altijd voor zorgt dat je omgeving veilig is en gebruik maakt van de meeste recente technologieën. In tegenstelling tot andere systemen kun je WordPres dus helemaal gratis gebruiken.

Niet afhankelijk van je Internetbureau

Er zijn nog steeds veel internetbureaus die gebruik maken van een eigen CMS systeem voor het ontwikkelen en het beheren van websites. Als je ooit weg wilt bij zo’n Internetbureau dan kun je vaak je website niet meenemen omdat deze gekoppeld is aan hun CMS. Je bent dan genoodzaakt een nieuwe website te laten ontwikkelen. Als je gebruik maakt van WordPress dan is dit niet het geval. Je kunt erg eenvoudig je website verhuizen naar een ander Internetbureau.